September 7, 2023

Mottagare av anslag 2023 - Anna Pia Enblad

Vårt forskningsanslag bidrar till deltagande av konferensen The 65th ASH Annual Meeting and Exposition, USA för doktorand Anna Pia Enblad, Uppsala universitet.

En av årets mottagare är Anna Pia Enblad, doktorand vid Uppsala universitet och med hjälp av forskningsanslaget kommer hon ha möjlighet att delta vid The 65th ASH Annual Meeting and Exposition i San Diego, USA. The 65th ASH Annual Meeting and Exposition är ett av de viktigaste internationella forumen för forskning som rör hematologiska sjukdomar och samlar kunskap och expertis från hela världen.

Anna Pia Enblad ingår i den forskningsgrupp som leds av docent Jessica Nordlund. Med deras forskning hoppas man kunna identifiera biomarkörer i blod som kan bidra till bättre diagnostik, uppföljning och bättre möjligheter att utvärdera behandlingsrespons hos barn med leukemi. Målet är att med hjälp av dessa biomarkörer kunna riskstratifiera patienter på ett mer tillförlitligt sätt och identifiera vilka patienter som har låg respektive hög risk för återfall och död i sjukdomen.

Förhoppningen är att kunna presentera resultat från studien vid konferensen.

The 65th ASH Annual Meeting and Exposition är den 9-12 december, 2023. Läs mer på: https://www.hematology.org/meetings/annual-meeting

Alla nyheter och events